Satokausitaulukko ja lajikkeet

SatokausiLajikkeet

Mansikka

Mansikan makuun vaikuttaa hyvin suuresti lajike, sen lisäksi sääolosuhteet, kalium lannoitus, marjojen kypsyysaste ja poiminnan jälkeinen säilytys. Unohtamatta sitä että meillä jokaisella ihmisellä on erilainen makumieltymys.  Sokerin makeuteen makuaisti tottuu helpoiten, niinpä useimmiten sokerisimmat marjat mielletään makeimmaksi, mutta makuaisti voi muuttua kun maistelee hapokkaampia marjoja ja sen jälkeen oppii maistamaan niistäkin makeutta ja erilaisia aromeita.

Mansikka ei kestä poiminnan jälkeen kovaa käsittelyä eikä korkeita lämpötiloja. Herkkä marja kannattaakin pakastaa mahdollisimman tuoreena - mielellään samana päivänä.

kesälajikkeet Malling Centenary ja Magnum

Jos arvostat mansikassa ulkonäköä ja kestävyyttä, valintasi on Malling Centenary. Tämä "täydellinen mansikka" on kuin kuvakirjasta; kiiltäväpintainen, kaunis muodoltaan ja väriltään, kiinteä ja kestävä sisältä. Maku on miedon miellyttävä ja tuoksu ihana. Marjat ovat kookkaita ja säännöllisen muotoisia, joten ne sopivat erityisesti näyttäviksi koristeiksi leivonnaisiin.  Sopii erityisesti pakastukseen, leivonnaisiin ja tuoreena herkutteluun. Hilloon sopivan kiinteä, mutta vaaleamaltoinen.  poimitaan kesäkuulta heinäkuulle. magnum- lajikkeesta ei puutu makeutta ja ulkonäköä! Miellyttävä marjan rakenne ja maku ovat tehneet Magnumista monen suosikin. Sopii kaikkeen käyttöön. Väriltään marja on mansikan punainen, myös sisältä.  satokausi kesäkuun puolivälistä elokuulle.

jatkuvasatoiset Murano ja Favori

 Taimet kukkivat koko kesän ja marjoja riiittää Juhannuksesta aina viimeiseen poimintaan saakka syyskuussa. Sopiivat erityisesti tuorekäyttöön hyvän kestävyytensä takia. Kakun päällä säilyttävät tuoreen ulkonäön pitkään. Muodoltaan muranon marjat ovat suippokärkisiä, hiukan pitkulaisia, Favorin marjat pyöreämpiä, väriltään vaaleahkon punaisia, sisältä vaaleita. Maku miellyttävä. Pakasteenakin toimivat, kiinteä marja. Miellyttävä tuoksu säilyy myös pakastettuna.

avomaan Sonsation ja Faith

Jos herkullisin mansikka maistuu makealta ja näyttää pyöreältä, valitse Sonsation-lajikkeen erittäin makeaa mansikkaa. Väritys on kirkkaan punainen ja koostumus tuntuu suussa pehmeältä. Marja pehmenee myös nopeasti säilytyksessä. Sopii erityisesti smoothieen, mehun valmistukseen ja sellaisenaan syötäväksi, mutta kakun päällä pehmenee helposti. sonsation poimitaan heinäkuussa. faith on Isokokoinen ja rakenteeltaan kiinteä maukas marja . Loppukesän marja heinäkuun lopulta elokuun puoliväliin.

Silpoydinherne Avola ja Onward

Avola on lajikkeista aikaisempi. Onwardin palot ovat suuria ja paksuja. Molemmat maultaan mietoja ja makeita.

Kahta lajiketta käyttämällä satokausi kestää heinäkuun alkupuoliskolta elokuun alkupuolelle.

Kesäperuna Annabelle

Annabelle on aivan mahtavan makuinen peruna varhais- ja kesäperunana. Muodoltaan hiukan pitkulainen ja keltamaltoinen kiinteä yleisperuna.

Kasvatamme perunan kasvutunneleissa purkeissa puhtaassa kasvualustassa, jolloin mukuloista tulee täysin puhtaita mullasta ja taudeista.