Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tarinamme alkaa keväästä 2010, kun ostimme Nurkkalan tilan Tuomo Kyllöseltä ja uramme marjanviljelijöinä alkoi. Unelmamme maatilasta, josta saisimme elantomme yhdessä työtä tekemällä sai siivet alleen. Ensimmäisenä vuonna tilan työt tehtiin palkkatyön ohessa ja kesäloma kului rattoisasti mansikkamaalla. 

Ensimmäisinä vuosina tilalla viljeltiin mansikan ja vadelman lisäksi mustaherukkaa usean hehtaarin alalla. Nevalanmäen alavilla pelloilla halla käy usein eikä mustaherukan kukinta tahtonut onnistua. Luovuimme herukan viljelystä ja päätimme keskittyä suomalaisten suosikkimarjaan, mansikkaan, sekä alkaa tutustuttaa haapavetiset kuluttajat puutarhavadelman käyttöön. 

Pohjoisen olosuhteet eivät ole aivan otollisimmat marjanviljelyyn, ainaakaan jos niitä mitataan lämpötilalla. Siksipä viljelyn kehittäminen ja tuotannon tehostaminen tunneliviljelymenetelmään siirtymällä oli luonnollinen valinta. 

Tunneliviljely näillä pohjoisilla leveyksillä tasoittaa mahdollisuuksiamme etelän viljelijöihin nähden. Pääsemme aloittamaan tunnelien avulla mansikan poiminnan 3-4 viikkoa ennen avomaan kauden alkua.

Vuodet ovat vierineet ja opettaneet paljon marjanviljelyn kiemuroita, enimmäkseen kantapään kautta. Tunneliviljely on Suomessa vielä lapsen kengissä ja oppia ei valmiina saa. 

Olemme kuitenkin onnistuneet useammin kuin epäonnistuneet, ja tänä päivänä olemme molemmat tilalla työssä ja työllistämme kesäisin kolmisenkymmentä marjanpoimijaa sekä ympärivuotisesti yhden työntekijän.

Elämä tilalla kulkee vuodenaikojen rytmissä. Kevät ja kesä on kiireistä aamusta iltaan; ihmisiä liikkuu pihapiirissä jatkuvasti. Talvella sitten huokaistaan ja levätään kaikesta kiireestä ja hälinästä.

Joka kevät viriää uusi into ja kaipuu nähdä kasvun ihme jälleen uudelleen!