Marja on herkkä tuote..

Toimintamme alusta asti olemme halunneet tavoittaa asiakkaamme suoraan tai ilman välikäsiä alueen vähittäiskauppojen kautta.

Marja on herkkä tuote, jonka parhaat ominaisuudet tulevat esille, kun matka pellolta pöytään on mahdollisimman lyhyt niin ajassa kuin matkassakin.

Tämän takaamiseksi olemmekin tiiviissä yhteistyössä yhteistyökauppojen kanssa ja toimitamme tuoreet marjat kauppoihin kolme kertaa viikossa, heti kun päivän marjat saadaan poimittua. Usein marja ehtii poiminnasta asiakkaan ruokapöytään jo muutamassa tunnissa.

Tunneliviljely näillä pohjoisilla leveyksillä tasoittaa mahdollisuuksiamme etelän viljelijöihin nähden. Pääsemme aloittamaan tunnelien avulla mansikan poiminnan 3-4 viikkoa ennen avomaan kauden alkua.

Tarjoamme asiakkaillemme sen mahtavan elämyksen, jonka vain juuri poimitun mansikan maistaminen saa aikaan. 

Kesä ei tunnu kesältä ilman mansikoita!Laatutarha-auditointi  merkkinä vastuullisesta toiminnasta

Laadukkaan ja vastuullisen toimintamme merkkinä tuotteistamme löytyy Sirkkalehti-merkki. Merkkiä voivat käyttää Laatutarha-sertifioidut tilat. 

Käytämme viljelyssä tavanomaisen viljelyn lannoitteita takaamaan kasveille tasapainoisen ravinteiden saannin. Käytämme kasvinsuojelussa ensisijaisesti biologisia menetelmiä tuhohyönteisten torjunnassa, mutta jos biologiset ja mekaaniset suojelukeinot eivät yksin riitä pitämään tuholaisia kurissa, käytämme kemiallista torjuntaa. Marjakasvien pahimpia pilaajia, sienitauteja hometta ja härmää, torjumme alkukaudesta ennen satokautta kasvinsuojeluaineilla noudattaen tiukkoja varotoimia ja satokaudella käytämme ainoastaan luomuhyväksyttyjä tai kasvinsuojeluaineettomia keinoja sienitautien torjunnassa. Paras keino ehkäistä tauteja on pitää kasvusto terveenä ja kasvuolosuhteet ihanteellisina.

Vähentääksemme pakkausmateriaalien käyttöä, käytämme ainoastaan 100% kierrätetystä muovista valmistettuja rasioita sekä kierrätämme rasiapahvilaatikoita vähittäiskaupoissa. 

Tilan tarinaa..

Tarinamme alkaa keväästä 2010, kun ostimme Nurkkalan tilan Tuomo Kyllöseltä ja uramme marjanviljelijöinä alkoi. Unelmamme maatilasta, josta saisimme elantomme yhdessä työtä tekemällä sai siivet alleen. 

Alkuun tilalla viljeltiin mansikan ja vadelman lisäksi mustaherukkaa usean hehtaarin alalla. Nevalanmäen alavilla pelloilla halla käy usein eikä mustaherukan kukinta tahtonut onnistua. Luovuimme herukan viljelystä ja päätimme keskittyä suomalaisten suosikkimarjaan, mansikkaan, sekä alkaa tutustuttaa haapavetiset kuluttajat puutarhavadelman käyttöön. 

Pohjoisen olosuhteet eivät ole aivan otollisimmat marjanviljelyyn, ainaakaan jos niitä mitataan lämpötilalla. Siksipä viljelyn kehittäminen ja tuotannon tehostaminen tunneliviljelymenetelmään siirtymällä oli luonnollinen valinta. 

Vuodet ovat vierineet ja opettaneet paljon marjanviljelyn kiemuroita, enimmäkseen kantapään kautta. Tunneliviljely on Suomessa vielä lapsen kengissä ja oppia ei valmiina saa. 

Olemme kuitenkin onnistuneet useammin kuin epäonnistuneet, ja tänä päivänä olemme molemmat tilalla työssä ja työllistämme kesäisin kolmisenkymmentä marjanpoimijaa sekä ympärivuotisesti yhden työntekijän.

Elämä tilalla kulkee vuodenaikojen rytmissä. Kevät ja kesä on kiireistä aamusta iltaan; ihmisiä liikkuu pihapiirissä jatkuvasti. Talvella sitten huokaistaan ja levätään kaikesta kiireestä ja hälinästä.

Joka kevät viriää uusi into ja kaipuu nähdä kasvun ihme jälleen uudelleen!